Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

Waarop moet je letten bij het kiezen van een sloperij?

Voorheen had ik totaal geen kennis over sloperijen; nu ik zelf ineens met een sloopauto kwam te zitten en ik wat onderzoek deed via internet, is er heel wat kennis bijgekomen… tegen wil en dank. Om de lezer ook wat te helpen heb ik wat puntjes op een rij gezet.

Sloperij Utrecht

Omdat ik vlakbij Utrecht woon zocht ik natuurlijk op een sloperij in Utrecht. Dan krijg je ineens een hele rits autosloperijen te zien. Welke dan te kiezen? Waarop moet ik als leek dit beoordelen? Het blijkt dat je moet letten op:

Een sloperij dient je altijd geld te geven voor je auto. Hoe oud deze ook is en in wat voor staat deze ook verkeert, ook al is de APK verlopen – je moet altijd geld voor de auto ontvangen, dus niets zelf bijbetalen (want dat komt ook nog wel eens voor dat dit gevraagd wordt).
– Een goede sloperij moet aangesloten zijn bij de RDW. Let hier op. Dan alleen kun je een vrijwaringsbewijs ontvangen én de sloperij moet ook je auto gelijk afmelden bij de RDW (ook dit wordt nog wel eens nagelaten, daar kun je dan weer een hoop toestanden mee krijgen).
– Een sloperij moet nooit geld vragen voor het ophalen van je sloopauto. Kortom: je houdt dus altijd geld over aan het verkopen en laten ophalen van je sloopauto.

Ik heb uiteindelijk zaken gedaan met Sloop Service Nederland en heb hier een prima ervaring mee gehad.

Voor meer info : http://www.sloopservice-nederland.nl/vestigingen/sloopauto-utrecht.html