Blogger
Image default
Aanbiedingen

Reclame en productfotografie

Fotostudio Zwolle

Dè fotostudio van Zwolle ligt in het buitengebied van Zwolle, namelijk in Heino, gemeente Raalte. Een beetje een boute uitspraak natuurlijk, want Zwolle kent zeker wel een aantal goede fotostudio’s, Desalniettemin verdiend het aanbeveling om ook eens rondom Zwolle te kijken. Naar Heino rijden is voor veel Zwollenaren per slot van rekening minder ver dan naar de andere kant van de stad te rijden.

STUDIOVHF is een veelzijdig fotografie bedrijf. De van oorsprong uit Zwolle afkomstige fotograaf richtte zich aanvankelijk op de zogenaamde sociale fotografie, voor de particulier markt. Denk hierbij aan portretfotografie, familiefoto’s en bruidsreportages. De verhuizing naar het Sallandse Heino met ruime studio heeft de switch naar reclame en bedrijfsfotografie mogelijk gemaakt.

Reclamefotografie

De fotograaf werkt voor reclamebureau’s en marketing communicatie afdelingen van organisaties uit (MKB) bedrijven en overheid. Het verhaal achter de foto staat centraal en de foto moet dit overbrengen. Voordat de fotograaf aan de slag gaat is er al overleg geweest over de sfeer en de vormgeving van de reclame uiting. Met dit concept in gedachten verzameld de fotograaf in overleg met de art-director en eventueel styliste over de locatie, modellen en accesoires. Reclamefotografie is dus zeer planmatig en het eindresultaat staat vooraf al min of meer vast. Het is de taak van de fotograaf dit te realiseren. De fotograaf van STUDIOVHF heeft door de jaren heen diverse producties verzorgd in de sectoren, mode en kleding, lifestyle, kantoor, automotive en de agrarische industrie.

Productfotografie

In het verlengde van de reclamefotografie ligt productfotografie en interieurfotografie. Waar het product bij reclamefotografie een meer ondergeschikte rol heeft is dit bij productfotografie waar het om draait. Hier gaat het om zo duidelijk mogelijk het product weer te geven, met de juiste ‘stofuitdrukking’ of weergave van het materiaal en de juiste kleur. Ook lengte- breedte verhoudingen en behoud van verticale lijnen zijn van cruciaal belang. De productfotografie wordt veelal gedaan in de fotostudio tussen Zwolle en Raalte. Hiervoor beschikt de studio over een ruime ‘infinity’ wand waarbinnen het product vrijstaand gefotografeerd kan worden, met naar wens licht en kleuraccenten. De opnameruimte is direct toegankelijk vanaf de parkeerplaats via een dubbele openslaande deur. Producten die binnen deze limbowand gefotografeerd werden zijn bijvoorbeeld stoelen, bankjes, tafels, kachels, verlichting, kleding, etc. Kleinere producten zoals electronica, onderdelen, sieraden en cosmetica worden doorgaans op de opnametafel gefotografeerd. De studio beschikt over macro-objectieven en zogenaamde tilt- en shift objectieven waarmee optimale scherpte en correcte verhoudingen gewaarborgd blijven, ook al wordt er een bovenaanzicht geboden.

De uiteindelijke reclamefoto’s en productfoto’s vinden hun weg naar drukwerk, websites, advertenties en zelf billboards en vrachtwagens.

Particuliere fotografie

Uiteraard zijn prive personen nog steeds van harte welkom in de fotostudio. Het geeft de fotograaf veel voldoening om een rol te mogen spelen in het leven van individuen, verliefde stellen, bruidsparen en families. In ongeveer een kwart tot eenderde van de bedrijfsactiviteiten is voor particuliere opdrachtgevers. Van zwangerschaps shoots tot uitvaart ceremonies en alle stadia daartussen.